Kolme naista haudalla

Teatterimylly esittää pääsiäisnäytelmänä 'Kolme naista haudalla', jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Kimmo Lavaste. Yhteistyössä Savonlinnan Seurakunta.

Pieni joukko Jeesuksen opetuslapsia on pääsiäislauantaina kokoontunut Jerusalemiin piilopaikkaan lukittujen ovien taakse. He käyvät läpi pitkäperjantain tapahtumia. Miksi Jeesuksen täytyi kuolla? Mitä hänen kuolemansa merkitsee heille, hänen oppilailleen ja hänen opettamalleen rakkauden ja pelastuksen sanomalle? Roomalaiset ja Suuren neuvoston vartijat partioivat kaduilla etsimässä ja pidättämässä Jeesuksen kannattajia. Onko Jeesuksen alulle panemalla liikkeellä tulevaisuutta vai onko kaikki lopussa? Keskustelu käy kiivaana lähimmäisen auttamisesta, vihollisen rakastamisesta ja väkivallattomuuden opista.

Opetuslapset näkevät tilanteensa kovin epätoivoisena ja ahdistavana. Miehet eivät uskalla lähteä ulos mutta naiset päättävät kuitenkin lähteä voitelemaan Jeesuksen ruumiin. Hauta on kuitenkin tyhjä – Jeesuksen ruumis on poissa. Tästä havainnosta alkaa tapahtumasarja, joka johtaa maailmahistorian aivan uusien asioiden äärelle.

Musiikista vastaa Savonlinnan Gospelkuoro sekä Dr Funk&Stein. Näytelmässä kuullaan mm. Lasse Heikkilän, Petri Laaksosen ja Pekka Simojoen musiikkia.

Esitykset ja liput

Esitykset Savonlinnan Tuomiokirkossa

sunnuntai 9.4.2017 klo 19.00
maanantai 10.4.2017 klo 19.00
tiistai 11.4.2017 klo 19.00

Liput 7 €. Lapset ilmaiseksi.

Työryhmä

Ohjaus ja käsikirjoitus: Kimmo Lavaste

Maskeeraus: SAMIn opiskelijat: Sara From, Mirva Glumerus,Alesia Kaasalainen, Marjaana Kokkonen, Anna Puustinen

Lavasterakennus: SAMIn opiskelija Talvikki Ulvelin

Kiitokset: Anne Peltonen

Puvustus: Seija Kiuru

Äänitekniikka: Hannu Sutinen

Kuiskaaja ja järjestäjä: Laura Nurmela

Tuottaja: Mikko Nurmela

Näyttelijät: Maarit Honkanen, Jorma Kokkonen, Kari Komonen, Tapio Nenonen, Laura Nurminen, Antti Tolvanen, Jaakko Suvantola, Marjo Välimäki.